Elâzığ MÜSİAD Şubesinin geleneksel hale getirmiş olduğu ‘Dost Meclisi’ toplantısına katılan Elâzığ İŞGEM Teknik Destek ekibi, Elâzığ İŞGEM 2. Kampus alanı ve İŞGEM’in girişimcilere sunduğu hizmetler hakkında MÜSİAD üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı yaptı.
Elâzığ MÜSİAD toplantı salonunda gerçekleştirilen, MÜSİAD Başkanı Hasan Uzun’un ev sahipliğini yaptığı bilgilendirme toplantısına, başta MÜSİAD üyeleri, olmak üzere Elâzığ Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, Elâzığ İş Geliştirme Merkezi (EİŞGEM) Direktörü Ömer Naci Karataş, Proje Takım Lideri William McConkey, Proje KOBİ Kilit Uzmanı Barbaros Tunç ile Proje Teknik Destek Ekibi katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Başkanı Hasan Uzun, Elâzığ İş Geliştirme Merkezi’nin (EİŞGEM), Elazığ’ın ekonomik gelişimine katkı sağlayacağını söyledi. Başkan Uzun, “MÜSİAD Elâzığ Şubesi olarak bu projeye destek vermekten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade ediyor, yatırım düşüncesinde olan arkadaşlarımızın mutlak suretle Elâzığ İŞGEM 2. Kampus alanını görmelerini ve bu önemli fırsattan istifade etmelerini istiyorum” diye konuştu.
“EİŞGEM Danışmanlık Desteği ve Koçluk Hizmeti Sağlaması İtibariyle Rol Model Olmuştur”
MÜSİAD Şube Başkanı Uzun’un ardından, Proje Kilit Uzmanı Barbaros Tunç bir sunum yaparak projenin başlangıcından bugüne kadar yapılan çalışmalar, hedefler ve İŞGEM’ in misyonu, girişimcilerin başvuruları ve değerlendirme süreci ile hakkında detaylı bilgi verdi.
Konuşmasında 3. Nesil Kuluçka Merkezi ve ön kuluçka mantığının önemini vurgulayan KOBİ Kilit Uzmanı Tunç, “EİŞGEM, danışmanlık desteği ve koçluk hizmeti sağlaması itibariyle rol model olmuştur” dedi.
Tunç’un yaptığı sunumun ardından katılımcılar arasında yer alan EİŞGEM’ in yeni girişimcilerinden Dibek Kahve üretimi yapacak olan Soyer Orhan söz alarak, EİŞGEM’ in kendilerine sağladığı faydaları ve Proje Uzmanlarından aldığı danışmanlık hizmetlerinden memnuniyetlerini ifade etti.
Sonrasında, Elâzığ Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz ile proje uzmanları IPARD II. 3. Çağrı Dönemine ilişkin bilgilendirme yaparak, IPARD II. Kapsamında desteklenen sektörler ve destek miktarları hakkında açıklamada bulundular.
Toplantı, katılımcılardan gelen, ‘girişimcilerin ne kadar ve nasıl destek alacağı’, ‘KOBİ’lerin ne tür desteklerden yararlanacağı’ ve ‘yöresel ürünlerin İŞGEM çatısı altında toplanması konusunda nelerin yapılabileceği’ gibi soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.
Comments are closed.