Elazığ İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) tarafından ikincisi düzenlenen Tanıtım Semineri, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) üyeleri, Meslek Komitesi üyeleri ve ilde faaliyet gösteren Meslek Örgütleri ile Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla ETSO konferans salonunda gerçekleştirildi.
Elazığ İŞGEM Projesi kapsamında Elazığ TSO Konferans Salonunda yapılan Elazığ 2. Tanıtım Semineri’ne Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ TSO Yönetim Kurulu, Meclis ve Meslek Komitesi Üyeleri, ilde faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamları ile EİŞGEM Teknik Destek Ekibi Üyeleri katıldı.
“Elazığ İŞGEM Doğru Bir Yapılanma İle Hizmet Veriyor”
Seminerin açılış konuşmasını yapan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ İŞGEM’in doğru bir yapılanma ile hizmet verdiğini ifade ederek, Ticaret Odası’nın da kurucu ortağı olduğu Elazığ İŞGEM’in çok sayıda uzman kadrosu ve işine saygı duyan başarılı bir ekiple Elazığ’da ve bölgemizde iş dünyasına önemli hizmetler verdiğini belirtti. Arslan, İŞGEM ekibinin bundan sonraki dönemde de ilimizin ekonomisi ve sanayisi için önemli hizmetler vereceğine inancında olduğunu vurguladı. İş insanlarından beklentilerinin gerek İŞGEM içinde gerekse dışında yatırım fikri olanların bu uzman ekipten istifade etmesi olduğunu ifade etti.
Arslan konuşmasına, Elazığ İŞGEM 2. Kampus alanı son derece modern bir altyapı ile hizmete açılmış ve özellikle gıda sektöründe yatırım fikri olan girişimcileri beklediğini, bu noktada özellikle tüm sivil toplum kuruluşlarının Elazığ İŞGEM ile ilgili kendi üyelerini bilgilendirmelerini ve yeni bir yatırım için önemli altyapı imkanı sunan ve aynı zamanda danışmanlık hizmeti veren İŞGEM’den yararlanmalarını beklediklerini açıkladı. Arslan, İŞGEM Teknik Destek Ekibi ve tüm yönetim organlarını özverili çalışma ve gayretleri için tebrik edip, başarılar dileyerek konuşmasını noktaladı.
“EİŞGEM Önemli Bir Başarı Hikayesi Yazmaktadır”
EİŞGEM Projesi Takım Lideri William McComkey ise konuşmasında İŞGEM proje ortakları ve paydaşlarına teşekkür ederek, Elazığ, Malatya, Tunceli illerindeki seminerlerimizin ardından Elazığ’da ikinci tanıtım seminerini bugün Elazığ TSO destekleriyle gerçekleştirdiklerini belirtti. Çok özel bir kitleye hitap ettiklerini söyleyerek, iş dünyasının ve sivil toplum kuruluşlarımızın değerli başkan ve yöneticileri ile Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticileriyle birlikte Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan’ın güzel değerlendirmeleri dolayı teşekkürlerini bildirdi.
Elazığ İŞGEM gerçekten kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının ülkemizde çok başarılı bir örneği olarak sağlam adımlarla geleceğe hazırlandığını ifade etti. Türkiye’nin en büyük İŞGEM’ini hem fiziki yönden hem de yönetim anlamında tüm ortak ve paydaşların katılımı ile çok önemli bir noktaya hep birlikte taşıdıklarını vurguladı.
McConkey, “Umuyorum ki, yazılan bu başarı hikayesi sonrasında buralardan çok başarılı işletmeler de kendi hikayelerini yazacaklardır. Verilen tüm destek ve güven için teşekkür ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.
“EİŞGEM 2. Kampusu Yüzde 30 Doluluk Oranına Ulaştı”
Elazığ İŞGEM Genel Direktörü Ömer Naci Karataş, Elazığ İŞGEM’ler hakkında bilgiler vererek, EİŞGEM 1. Kampüsü’nün tamamen dolu olduğunu, Ocak ayında açılan İŞGEM 2. Kampüsü’nün ise yüzde 30 doluluk oranına kavuştuğunu ifade etti.
Karataş, Elazığ İŞGEM 1. Kampus alanı Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, KOSGEB Başkanlığı ve Dünya Bankasının katkılarıyla sosyal destek projesi çerçevesinde ilin yerel yönetim ve sivil toplum örgütleri tarafından 28 Kasım 2006 tarihinde Türkiye’deki 7. İŞGEM olarak kurulduğunu açıkladı. Elazığ İŞGEM merkeze 8 Km. mesafede 42.000 m² alan üzerine kurulmuş toplam kapalı alanının ise 6.570 m² olduğunu belirtti. Tek katlı olan işletmeler imalata uygun olduğunu, 34 işlik girişimcilerimiz için tahsis edildiğini, işliklerin büyüklükleri 60 m² ile 500 m² arasında değişiklik gösterdiğini ifade etti.
Ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinasyonunda AB hibe fonu ile desteklenen ve Elazığ İl Özel İdaresi tarafından yürütülen ‘Elazığ İş Geliştirme Merkezi’nin Genişletilmesi İçin Teknik Destek Projesi’ kapsamında 2’inci bir İŞGEM Kampüs alanı kurularak 2018 Ocak ayı itibariyle girişimcilerin hizmetine sunulduğunu söyleyen Karataş, Malatya Yolu 16 Km. Hankendi bucağında bulunan 2’inci kampüs alanının; 30.000 m² toplam alan olmak üzere 150, 300 ve 450 metrekarelik 35 işlik, 1425 metrekare idari bina, 560 metrekare soğuk hava deposu, açık otopark ve ortak kullanım alanlarından oluştuğunu belirtti.
1.Kampüs alanındaki işliklerin yüzde yüz doluluk oranına sahip olduğunu ifade eden Karataş, 2018 Ocak ayı itibariyle hizmet vermeye başlanan 2. Kampüs alanında yer almak üzere, şu ana kadar 117 girişimcinin Elazığ İŞGEM’e müracaatta bulunduğunu söyledi. Ön kuluçka hizmeti olarak başvuru sahibiyle birlikte incelemeye tabi tutulan bu başvurulardan 11 işletmenin 2. Kampüs’e kabul edildiğini açıklayan Karataş, yeni girişimcilerin müracaatlarının ve değerlendirmelerinin devam ettiğini vurguladı.
Karataş konuşmasını; “Hedefimiz, ilimize, bölgemize ve ülkemize yeni girişimciler kazandırarak dünya normlarına ulaşan üretim merkezi olmaktır” şeklinde noktaladı.
“Elazığ İŞGEM: 3. Nesil Kuluçka Merkezi Olarak Ülkemizde Öncüdür”
EİŞGEM Projesi KOBİ Kilit Uzmanı Barbaros Tunç ise 3. Nesil Kuluçka Merkezleri üzerine bir değerlendirmede bulunarak girişimcilik kültürünün gelişmesi ve kaynakların heba olmadan girişimcilerin cesaretlendirilmesi noktasında Elazığ İŞGEM’in 3. Nesil Kuluçka Merkezi olmakla birlikte Ön Kuluçka Hizmeti vermesinin önemini vurguladı.
Tunç, konuşmasına “Sayın Başkanımızın altını önemli çizdiği gibi, İŞGEM Uzmanlarımız birçok girişimciyle birlikte üç gün ile üç ay aralığında yatırımın tüm süreçlerini değerlendirmektedir. Bu süreç içerisinde ya girişimci halen hazır olmadığını ya da yatırım konusunun uygun olmadığını görüyor. Bu durum hem zaman hem maddi kayıpları önlüyor. Bununla birlikte İŞGEM’de yer alan firmalar ise geleceğe daha sağlam adımlarla yürüyor. Çünkü Ön Kuluçka döneminde tüm riskler analiz edilmiş ve yatırım süreci buna göre başlamış oluyor” şeklinde devam etti.
Elazığ İŞGEM girişimcilere sunduğu Ön Kuluçka hizmeti ile kendi alanında ülkemizde bir ilki yaptığını belirten Tunç, 15’in üzerinde uzman ile gerek İŞGEM’de gerekse İŞGEM dışında yatırım fikri olan her girişimciye bu hizmeti ve desteği sunduklarını açıkladı. Tunç konuşmasını, bu hizmetin olumlu yansımalarının iş dünyasının ve sivil toplum kuruluşlarımız tarafından farkında olunması kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiklerini belirtmekle sonlandırdı.
Comments are closed.